Telcek
Firma Telcek sídlí v srdci Jeseníků a zabývá se především výrobou sušeného masa. Do první výroby sušeného masa se pustili v roce 2017. Po prvních zdařilých pokusech se začal šířit jejich věhlas po okolí až si postupně našly jejich výrobky věrné fanoušky po celé republice.
Skvělé chuti dosahují díky způsobu úpravy masa, který se nazývá biltong, jenž se liší od, u nás nejrozšířenějšího, jerky. Maso je nejprve ošetřeno, následně naložené do směsi koření, a potom 3 měsíce zraje. V tom je hlavní rozdíl oproti výrobě jerky, kde se proces sušení urychluje tepelnou úpravou, což má vliv na chuť. Šetrný způsob přípravy také zaručuje zachování většiny prospěšných enzymů. Ochutnejte a určitě si sušené maso Telcek také zamilujete, vyznačuje se skvělou chutí a jemnou konzistencí, takže se velmi dobře kouše.
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem