Pokud chcete vyzkoušet něco opravdu speciálního, račte ochutnat křupavé cvrčky ochucené medem a hořčicí. Konzumace hmyzu není v naší společnosti standardem, spousta lidí s tím má problém. Ve velké části světa se však hmyz konzumuje běžně a ne nadarmo se červům a cvrčkům přezdívá "superpotravina budoucnosti". Obsahují totiž spoustu zdraví prospěšných látek, především bílkovin, které jsou v mnoha ohledech mnohem přínosnější než bílkoviny z tradičních potravin. Dále jsou zdrojem antioxidantů, aminokyselin, vitaminů a minerálů. Velikou výhodou je také fakt, že hmyz je nenáročný na chov a nezatěžuje tak naši planetu. Dáte mu šanci?
Křupavé cvrčky můžete chroupat jen tak u televize nebo si je vzít jako zdravou svačinku na výlet, jsou totiž bohatým zdrojem energie. Můžete je také dát jako originální dárek někomu, kdo si na ně troufne.
Složení: Cvrčci (Acheta domesticus) 90%, směs koření: dextróza, sůl, maltodextrin, regulátory kyselosti (E270, E330), cibule, česnek, med, ocet, hořčičné semínko, aroma, extrakt z koření (kurkuma).
Hmotnost: 20g
Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření ihned zkonzumujte. Bez nutnosti další tepelné úpravy.
Alergeny: Hořčičné semínko. Lidé alergičtí na měkkýše, korýše a roztoče mohou být citliví i na hmyz.
Výrobce: Grig
Obsažené alergeny si před konzumací zkontrolujte na obalu výrobku, děkujeme.