Pokud chcete vyzkoušet něco opravdu speciálního, račte ochutnat cvrččí trojhránky ochucené zakysanou smetanou a jarní cibulkou. Jsou vyrobeny z cizrnové a rýžové mouky cvrččího prášku, jsou tedy bezlepkové.
Konzumace hmyzu není v naší společnosti standardem, spousta lidí s tím má problém. Ve velké části světa se však hmyz konzumuje běžně a ne nadarmo se červům a cvrčkům přezdívá "superpotravina budoucnosti". Obsahují totiž spoustu zdraví prospěšných látek, především bílkovin, které jsou v mnoha ohledech mnohem přínosnější než bílkoviny z tradičních potravin. Dále jsou zdrojem antioxidantů, aminokyselin, vitaminů a minerálů. Velikou výhodou je také fakt, že hmyz je nenáročný na chov a nezatěžuje tak naši planetu. Dáte mu šanci?
Cvrččí trojhránky můžete chroupat jen tak u televize nebo si je vzít jako zdravou svačinku na výlet, do práce či do školy, jsou totiž bohatým zdrojem energie. Skvěle se k nim hodí také jakýkoli dip, do kterého je můžete namáčet. Vhodné jsou také jako originální dárek někomu, kdo si na ně troufne.
Složení: Bezlepková cizrnová mouka, rýžová mouka, cvrččí prášek (Acheta domesticus), bramborový škrob, řepkový olej, ochucující složka (cibule, sůl, laktóza, dextróza, syrovátka, jogurtový prášek, kvasnicový extrakt, koření, regulátor kyselosti (E330), aroma), sůl.
Hmotnost: 25g
Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření ihned zkonzumujte. Bez nutnosti další tepelné úpravy.
Alergeny: Lidé alergičtí na měkkýše, korýše a roztoče mohou být citliví i na hmyz.
Výrobce: Grig
Obsažené alergeny si před konzumací zkontrolujte na obalu výrobku, děkujeme.
Firma Grig je největší evropský eshop s jedlým hmyzem. Specializuje se na výrobu a prodej pochoutek z cvrčků a červů, které jsou superpotravinu budoucnosti - jedlý hmyz je výživný a díky vysokému obsahu důležitých živočišných bílkovin také prospívá našemu zdraví, dokonce více než klasické maso. Protože je chov jedlého hmyzu nenáročný a vyžaduje minimum prostoru i zdrojů, je také mnohem udržitelnější a šetrnější k životnímu prostředí. Dejte jedlému hmyzu šanci i vy - v mnoha částech světa je hmyz běžnou součástí jídelníčku. Když se zbavíte zábran a předsudků, budete možná překvapeni, jak dobře můžou červíci a cvrčci chutnat. A pokud si na ně netroufnete přímo, můžete vyzkoušet některý z výrobků, v nichž je ani nepoznáte - například cvrččí chipsy nebo trojhránky.